środa, 19 października 2011

Emilia Romagna, talerz pełen smaków

talerz lokalnych wędlin




Obiecałam, że oprowadzę Was po Emilia Romagna także kulinarnie. Tak więc dziś prezentuję kilka zdjęć zrobionych przez mojego męża podczas pobytu we Włoszech. Są to jego pierwsze fotki kulinarne, więc wybaczcie niedoskonałość :) Wszystkie robione w lokalnych trattoriach w Piacenzie i Parmie, do których trafiał dzięki znajomemu Włochowi.




makaron z ricottą i pomidorkami koktajlowymi




smażone kiełbaski wieprzowe




risotto ze szparagami




tortellini ze szpinakiem




cielęcina w sosie majonezowo-tuńczykowym z kaparami i anchois




wejście do lokalnej trattorii, tylko dla wtajemniczonych




a na deser lody tiramisu :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)