środa, 11 sierpnia 2010

muffinki drożdżowe ze śliwkami




Przepis na 12 babeczek.
Do miski włozyć kolejno:
25 g drozdzy
1/4 szkl. cukru
1 duze lub 2 małe rozbełtane jajka
1/4 szl. mleka
1/4 szkl. oleju
1 i 1/4 szkl. mąki pszennej
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 2-3 godziny w ciepłe miejsce. Wymieszać mikserem. Przełozyć do foremek. Na wierzchu kazdej babeczki ułozyć ćwiartkę śliwki lub innego owocu sezonowego. Posypać cukrem. Piec około 15 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C.

3 komentarze:

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)