piątek, 2 października 2009

Pasta z tuńczykiem, warzywami i mozzarellą


składniki:

1 średnia cebula
1 cukinia
3 ząbki czosnku
1 papryka
puszka tuńczyka w oleju
garść posiekanej natki pietruszki
oliwa
sól, pieprz
300 g makaronu
kulka mozzarelli


Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojoną cebulę, chwilę podsmażyć i dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Po chwili dorzucić paprykę, a następnie cukinię. Dodać sól i pieprz. Poddusić na patelni ok. 15 minut. Następnie dodać pietruszkę i po minucie dorzucić tuńczyka. Wymieszać i trzymać na małym ogniu jeszcze parę minut, aby rybka się podgrzała.


Całość wymieszać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Posypać pokrojoną w kostkę mozzarellą.


Danie szybkie do przygotowania, bardzo smaczne i na czasie, bo cukinia i papryka króluje obecnie w sklepach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)